Снимка БулфотоЕлена Тодорова отправи ясно послание към всички българи по случай

...
Снимка БулфотоЕлена Тодорова отправи ясно послание към всички българи по случай
Коментари Харесай

Поптодорова: Нека помним героизма, жертвите и жестоката цена, която е платена, за да оцелее Европа

Снимка Булфото

Елена Тодорова отправи ясно обръщение към всички българи по случай Деня на Европа.

46 години от края на Втората международна война. Денят на Европа и Денят на успеха се означават през днешния ден. По традиция военният церемониал в Москва показва мощта на Руската федерация, а в Европа звучи Одата на насладата. И тази година посрещаме днешния ден в обстановка на напрежение сред Русия и Запада.

" Доброто на Европейския съюз е, че непрекъснато се мисли по какъв начин Европа да е по-добре, което се видя и в този момент по време на пандемията от COVID-19. В Европа се случват тежки неща, само че има и инстинкт за отбрана и оцеляване ", това сподели в предаването  " Неделята " на Нова телевизия вицепрезидентът на Атлантическия клуб и някогашен дипломат в Съединените щати Елена Поптодорова.

Тя добави, че в случай че избрани процеси в съюза се случват постепенно, то е поради усложнени процедури, не поради отвращение.

Поптодорова акцентира, че е значимо в Деня на Европа да се помни героизма, жертвите и жестоката цена, която е платена, с цел да оцелее Европа през и след Втората международна война и точно заради тази причина честването на този ден от Русия, правоприемник на Съветския съюз, е надълбоко прочувствено, въпреки че съгласно нея Русия би трябвало и да се отърси от войната.

Според вицепрезидента на Атлантическия клуб не е изключено спорът сред Русия и Украйна да се изостри, само че би трябвало да се има поради изразената поддръжка за Киев от страна на НАТО, тъй че спорът е евентуално да остане замразен.

Елена Поптодорова е уверена, че Европа няма интерес от остри конфликти, а е по-добре да се търси общ разцвет и благоденствие на континента, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР